Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 februari 2019

Slopen zonder bedenktijd

Korfbalvereniging de Eibers stopt en de gemeente is verplicht een afkoopsom voor het opstalrecht te betalen. Een uitvloeisel van een contract dat destijds door de gemeente Eibergen is afgesloten.

D66 vindt het jammer dat nu de gemeente het volledige eigendom weer krijgt, de raad niet kiest voor een bedenkperiode voorafgaande aan een eventuele sloop. Dit om te kijken of er nog waardevolle initiatieven voor het pand en de omgeving komen bovendrijven. Vaak is de samenleving beter in het bedenken van creatieve plannen dan de gemeente zelf en die tijd wordt nu niet genomen.

Een gemiste kans. In ieder geval voor de carnavalsvereniging “de Waterrotn” die graag met de gemeente wilde overleggen over hun plannen. Er kwam geen gesprek en via de site van de gemeente kwam men erachter dat de plannen niet doorgingen.

Zo hoor je niet te communiceren en met initiatieven uit de samenleving om te gaan.

Het zou mooi zijn dat de afkoopsom ten goede komt aan de sport, een oproep daartoe aan de korfbalvereniging is raadsbreed gedaan.